Scholz: Verleng de periode van opname voor werktijdvergoeding tot 24 maanden

Personeel uitgerust voor betere tijden: eigenlijk beperkt tot maximaal twaalf maanden, moet de duur van de kortetermijnvergoeding worden verlengd tot maximaal 24 maanden. Federale minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) wil werkgevers en werknemers meer planningszekerheid geven in de Corona-crisis. Vanwege de aanhoudende smeulende Corona-crisis wil federaal minister van Financiën Olaf Scholz de betaling van werktijdvergoedingen uitbreiden. “Ik wil de duur van de werktijdvergoeding verlengen tot 24 maanden”, zei de vice-kanselier (SPD) van “Bild am Sonntag”. De coronacrisis zal de komende weken niet ineens verdwijnen. “Bedrijven en werknemers hebben een duidelijk signaal van de overheid nodig: we gaan de hele crisis mee, zodat niemand zonder noodsituatie wordt ontslagen.”

In principe is de tijdelijke uitkering momenteel beperkt tot maximaal twaalf maanden. In bepaalde gevallen kan de uitkeringsperiode echter al worden verlengd tot maximaal 21 maanden. In juni spraken de ministers van Economische Zaken van de deelstaten zich tegen de achtergrond van de Corona-crisis uit voor een verlenging van de kortetermijnvergoeding tot 24 maanden. Dat is interessant. De uitkering voor werktijdverkorting is 60 procent van het ontbrekende nettoloon – 67 procent voor ouders met kinderen. Na zeven maanden stijgen de aanspraken. De sociale bijdragen worden volledig terugbetaald door het Federaal Arbeidsbureau. De voorzitter van de Federale Vereniging van Duitse Werkgeversverenigingen (BDA), Ingo Kramer, zei vorige week: “Kortdurende arbeid houdt het personeelsbestand bij elkaar voor de opleving, dus het moet specifiek worden uitgebreid waar het helpt.” (best / dpa)

Was deze tekst over de Corona-crisis interessant? We zijn blij met elke feedback!

Leave a Comment