Hoe kun je vitaliteit binnen de organisatie stimuleren?

Stel je eens voor dat alles wat je doet in een dag, week of maand volledig werkt naar behoren. Alle deadlines worden zonder problemen met succes behaald en de typische dagelijkse activiteiten worden geassocieerd met geluk, opgewondenheid en vitaliteit, in plaats van vermoeidheid, stress en uitputting. Hoewel dit wellicht ietwat utopisch voor je zal klinken, zijn er zonder enige twijfel verschillende principes om de vitaliteit onder de mensen van jouw organisatie te bevorderen. Deze stellen we je hier aan je voor. Lees dus snel verder!

Breng beweging op de werkvloer

Heel de dag op één plek blijven zitten is ongezond.  Het kan leiden tot een verhoging in het risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en andere vervelende gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk dat de werkvloer in beweging blijft, zodat iedereen creatief en productief aan de slag kan gaan met de werktaken. Je hoeft hiervoor natuurlijk niet een dure sportschool of yogastudio in het gebouw te installeren, maar het kan zeker helpen om je team aan te moedigen om de trap te nemen in plaats van de lift. Andere manieren om de beweging erin te houden, is door een ruimte beschikbaar te stellen voor simpele gymnastiekoefeningen en mooie wandelpaden rond het gebouw aan te leggen, zodat werknemers buiten kunnen wandelen tijdens de lunch. Dit zal de vitaliteit in de organisatie ongetwijfeld ten goede komen. 

Wil jij de vitaliteit op de werkvloer verbeteren en je organisatie duurzaam laten presteren?

Kijk dan eens op www.lifeguard.nl/ voor vrijblijvend advies. 

Leg de focus op een evenwichtig leven

Het is belangrijk om een gezond evenwicht tussen het werk en privéleven te stimuleren. Dit doe je door aan de slag te gaan met een persoonlijke benadering en het opbouwen van waardevolle relaties met de werknemers. Zorg ervoor dat er extra aandacht wordt besteed aan de behoeften van het team en dat er een transparante bedrijfscultuur wordt bestendigd. Door een open communicatielijn te creëren, zullen werknemers zich meer op hun gemak voelen en zich meer openen over persoonlijke kwesties. In veel gevallen kunnen slimme oplossingen op de werkvloer leiden tot aanzienlijke verbeteringen in het privéleven. Biedt een luisterend oor aan het team en organiseer leuke activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Dergelijke acties kunnen wonderen doen verrichten rondom de motivatie, energie en vitaliteit van het gehele team. 

Maak gezond voedsel de norm

Het aanmoedigen van een gezonde levensstijl kan een slimme manier zijn om de werkvloer in topconditie te krijgen. Een paar eenvoudige stappen zoals het veranderen van de menu’s in de organisatie, het aanmoedigen en belonen voor het volgen van een gezond dieet en het verstrekken van gezonde voedingstips kunnen waanzinnige veranderingen teweegbrengen die impact hebben  in onder meer de productiviteit en het werkgeluk!

Leave a Comment