De leukste vrijetijdsbestedingen om je stress te verminderen

Merk jij dat je vaak gestrest bent? Of dat nu door je werk komt of omdat je thuis heel veel aan je hoofd hebt, blijft het altijd vervelend en is het niet goed voor je (mentale) gezondheid. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je stress te verminderen, ga bijvoorbeeld sporten dit houdt je lichaam en geest gezond. Hou jij niet zo van sporten, dan is creatief bezig zijn natuurlijk een goed alternatief. Je kan bijvoorbeeld je eigen stickers laten drukken. In dit artikel lees je alles over hoe jij stress kan verminderen door creatief bezig te zijn in je vrije tijd en tijdens je werk. 

Creatief stress verminderen in je vrije tijd

Er zijn verschillende manieren om stress te verminderen. Een van de manieren is creatief bezig zijn, je kan hierdoor stress verminderen omdat je hersens reageren op stress hormonen. Door creatief bezig te zijn met je handen wordt je stresscyclus doorbroken en dit verminderd dus je stress. Creatief bezig zijn in je vrije tijd kan dus stress verminderend zijn, je kan bijvoorbeeld beginnen met schilderen. Er zijn verschillende online (gratis) lessen die jou uitleggen hoe je met schilderen kan beginnen. Het enige waar kosten aan verbonden is zijn de schilder spullen. Ook een goede optie om stress te verminderen zijn puzzels, hierbij denken je hersens op een andere manier na dan normaal en ben je terwijl je stress verminderd ze ook nog aan het trainen!

Creatief stress verminderen op het werk

De meeste mensen die stress hebben krijgen dit vanuit hun werk. Er zijn harde deadlines die gehaald moeten worden, maar jij hebt niet de tijd om deze te halen. Of je wacht op iets van een collega waar jij mee verder moet en verantwoordelijk voor bent en deze opdracht wordt niet uitgevoerd en daar wordt jij dan op aangekeken. Deze situaties kunnen heel stressvol zijn voor veel mensen, en je hebt niet altijd tijd om in je vrije tijd van deze stress af te komen. Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens je werk creatief bezig te zijn om zo van jouw stress af te komen en aan het werk te zijn. Een van de mogelijkheden is creatief bezig gaan met het ontwerpen van flyers. Dit kan heel leuk zijn en je bent creatief bezig, er zijn verschillende programma’s waar deze in ontworpen kunnen worden. Er zijn gratis programma’s zoals Canva of je gaat met een betaald programma zoals Photoshop aan de slag. Wanneer jij creatief bezig bent geweest en verschillende flyers hebt ontworpen. Kun je online kijken naar het proces van de flyers drukken.

Leave a Comment