Kan ik ook versnelde begeleiding krijgen?

Als mensen naar hun grenzen lopen, zijn ze niet meer in staat om optimaal te presteren of zich goed te voelen over zichzelf. Mensen hebben hier ook vaak last van, maar hebben geen idee hoe ze het moeten oplossen. Interventie coaching is in deze situaties vaak een snelle en effectieve remedie.

In een paar sessies (meestal 2-3) kan een blijvende verandering worden bewerkstelligd, waardoor de persoon verder kan gaan en tegelijkertijd het rendement van de investering van het bedrijf toeneemt. Voor meer informatie over het krijgen van versnelde begeleiding kan u contact opnemen met de medewerkers van tibor.nl

Voor wie is deze methode geschikt

Interventie coaching of een coach ondernemen kan in een verscheidenheid van omstandigheden worden gebruikt. Het is van cruciaal belang dat de persoon erkent dat zijn of haar huidige omstandigheid niet ideaal is en dat hij of zij die wil verbeteren. Als gevolg daarvan is de gewenste coachee bereid een investering te doen in transformatie.

Hier zijn enkele voorbeelden van uitdagingen die we hiermee aankunnen:

  • De persoon neemt deel aan gedrag dat hij of zij niet wil, maar toch doet.
  • De persoon stuit op iets dat hem/haar hindert en dat hij/zij niet alleen kan oplossen.
  • Ondanks zijn inspanningen, valt de persoon terug in zijn oude gewoontes.

Structuur van de coaching

Elke coachee heeft een unieke geschiedenis en een uniek verhaal. De coaching wordt opgebouwd rond dit vertrekpunt. De coach heeft aandacht voor de coachee en stelt indringende vragen. De coachee zal eerst zijn doel definiƫren, of wat hij wil bereiken, als onderdeel van het proces. Als het doel van de coachee duidelijk en welomschreven is, zal de coach een verscheidenheid van benaderingen gebruiken om te garanderen dat hij het bereikt. Het resultaat is dat de coach het proces controleert terwijl de coachee de inhoud controleert. Toekomstgerichtheid is de belangrijkste focus. We gaan terug in de tijd als het nodig is, maar niet verder dan dat. Het is onmogelijk om het verleden te veranderen. De toekomst kan dat misschien wel.

De coach geeft geen hulp of advies, maar moedigt u aan om zelf de oplossing te vinden. Tussen de sessies door zal de coachee gericht werken aan de nieuw ontdekte inzichten en antwoorden.

Een verslag maken!

Omwille van de vertrouwelijkheid van de interviews zal de coach geen gedetailleerde verslagen of commentaren over de cursus geven. Er zullen echter wel enkele generalisaties worden gemaakt. Het is noodzakelijk feedback te ontvangen over de geboekte vooruitgang en de verkregen resultaten.

Tijdens de dialogen zorgt de coach voor rust, vertrouwen en nieuwe inzichten. Hij laat de coachee toe zijn eigen verhaal te delen. En let goed op wat er gezegd wordt. Hij houdt zijn ogen op de prijs gericht en doet wat gedaan moet worden. Blijf vragen stellen als dat nodig is om de coachee te helpen helderheid en inzicht in zijn problemen te krijgen. Het is van cruciaal belang dat de coachee altijd veilig is, en dat deze zich er terdege van bewust is dat het allemaal om hem draait. Hij haalt het beste uit individuen in deze omgeving en helpt hen hun gewenste veranderingen en doelen te bereiken.

Leave a Comment