Headshop vs. smartshop

Zijn een headshop en een smartshop niet hetzelfde? Nee, zeker niet! Ze zijn eigenlijk compleet verschillend. Als je nog niet zo lang bekend bent in de wereld van smartshops en headshops kan het best verwarrend zijn wat het verschil nu tussen deze twee is. Ze komen tegenwoordig namelijk ook vaak in combinatie voor. Maar wat is het verschil tussen een smartshop en headshop? Na deze blog ben je helemaal op de hoogte.

Hiervoor moet je bij een smartshop zijn

Bij een smartshop kan je terecht voor natuurlijke psychoactieve stoffen. Hiermee bedoelen we zaden, paddenstoelen, kruiden en cactussen die zorgen voor psychedelische effecten. Een smartshop verkoopt ook tools die ingezet kunnen worden bij het gebruik van deze producten, zoals pijpen, bongs, en grinders.

Hiervoor moet je bij een headshop zijn

Bij een headshop moet je zijn als je opzoek bent naar een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van rookbenodigdheden. Voorbeelden van producten die headshops verkopen zijn grinders, vloei, bongs en pipes. Ook verkopen headshops vaak andere drugsgerelateerde parafernalia, zoals kweeksets of cannabiszaden.

Smartshop vs. headshop

De focus van het soort producten dat beide soorten shops verkopen is het belangrijkste verschil. Headshops verkopen producten die verbandhouden met drugsgebruik, zoals waterpijpen. Terwijl smartshops juist de focus hebben liggen op het verbeteren van iemands cognitieve vermogen of welzijn. Een headshop zal dus producten verkopen waar je high van wordt, terwijl een smartshop producten verkoopt die je slimmer, productiever en creatiever maken.

Een leuk feitje om te weten over headshops is dat de naam eigenlijk afgeleid is van de vroegere oorsprong van dit soort shops. Er werden eerst namelijk veel pruiken en haarstukjes verkocht, zie de naam. Een aantal jaren later is de verkoop van producten verlegd naar items of apparatuur die zijn bedoeld voor het maken, gebruiken en opbergen van drugs. Ondanks de shift in focus is de naam headshop wel blijven plakken. 

De laatste jaren worden de termen “smartshop” en “headshop” door elkaar gebruikt. Maar er zijn nog wel aparte smartshops en headshops te vinden. Let daarom goed op met welk soort shop je te maken hebt. Ben je er niet helemaal zeker van of je je in een headshop of smartshop bevindt? Dan kan je dat natuurlijk altijd vragen.

Nu ben je helemaal op de hoogte over het verschil tussen smartshops en headshops. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de verschillende soorten shops? Neem dan gerust contact op met een shop en laat je verder informeren!

Leave a Comment