Het innen van facturen leidt in veel organisaties tot stress. De meeste mensen herkennen dat denk ik wel. Zeker bedrijven die hun klanten ook persoonlijk kennen. Ze leveren een product of dienst waar ze hard aan gewerkt hebben, en dan wordt de factuur gewoon niet betaald. Ondernemers voelen zich soms persoonlijk geraakt als dit gebeurt. Maar stress is voor een behoorlijk deel te voorkomen.

Tip 1 – Automatiseer je debiteurenbeheer

Automatiseer je debiteurenbeheer zodat al het onnodige werk van herinneren niet meer handmatig hoeft te gebeuren. Het bespaart werkdruk en de vrijkomende tijd kan beter aan inhoudelijk werk besteed worden.

Tip 2 – maak het makkelijk facturen snel te innen

Maak het makkelijk om facturen snel en eenvoudig te kunnen betalen. Nog steeds bieden veel bedrijven geen iDEAL betaalmogelijkheid aan hun klanten aan. Niet alleen consumenten, maar ook steeds meer MKB-bedrijven betalen hun facturen via iDEAL. De beschikbare software van de banken op een mobiele telefoon waarop ook email is geïntegreerd maakt dit beeld heel logisch. 

Tip 3 – Zorg voor inzicht

Zorg voor inzicht. Veel mensen raken gestressed van het gebrek aan inzicht. Krijg ik mijn centen wel op tijd betaald? Hoe moet dat aan het einde van de maand? Waar moet ik morgen beginnen om orde in de chaos te scheppen?  Inzicht maakt het mogelijk om sneller te reageren. En dat zorgt weer voor nachtrust. Software maakt dit mogelijk.

Tip 4 – Communicatie

Zorg dat klanten zo eenvoudig mogelijk een bericht kunnen sturen naar je. En zorg dat jij dat bericht ook eenvoudig weer kunt beantwoorden. Waarbij je moet waarborgen dat alle communicatie automatisch netjes in het juiste factuurdossier wordt opgeslagen. Afspraken die moeilijk zijn terug te vinden, zijn een tijdrovende bezigheid en stressvol. Debiteurenbeheersoftware helpt u hier enorm mee.

Tip 5 – Gebruik voorfinanciering van openstaande facturen

Gebruik voorfinanciering van uw openstaande facturen als financiering achter de hand. Soms komt de stress bij het innen van facturen door liquiditeitsproblemen. Dat kan gebeuren. Het is in dat geval handig om tijdelijk financiering beschikbaar te hebben. De software van Payt faciliteert hierin in samenwerking met New10. Het is goedkoop en eenvoudig te realiseren.

Meldt u nu aan en probeer de credit management software van Payt nu 30 dagen gratis.