Hoe kan ik mijn witte beddengoed weer wit krijgen?

Schone, witte lakens zijn de droom van elke slaper. Veel mensen geven de voorkeur aan een wit dekbedovertrek omdat ze de slaapkamer minder rommelig laten aanvoelen.

Maar het kan moeilijk zijn om witte lakens te onderhouden. Lichtgekleurde lakens hebben de neiging om na verloop van tijd een gelige tint te krijgen, waardoor ze er versleten en groezelig uit gaan zien. Niemand slaapt graag op slechte lakens, dus moeten we ze vaak vervangen.

In dit artikel bespreken we hoe u uw lakens weer wit kunt maken. Met onze eenvoudige tips kun je de glans terugbrengen in je beddengoed en jezelf de aanschaf van een nieuw lakenpakket besparen.

Stappen om je lakens weer wit te maken

Je witte lakens worden geel door ouderdom en langdurig gebruik. Zweet, lichaamsolie, lotion en andere huidverzorgingsproducten hechten zich aan de vezels van de stof en veroorzaken een gelige tint. En deze dingen krijg je niet schoon met het gewone wasmiddel. Maar er zijn andere manieren om uw gele lakens weer wit te krijgen.

Gebruik een paar eenvoudige huishoudelijke artikelen voor, tijdens, of na het wassen met je gewone wasmiddel om je lakens wit te krijgen. Het is het beste om lakens in heet water te wassen omdat de hoge temperatuur allergenen doodt. We raden u echter aan de instructies op het wasetiket te raadplegen voordat u uw lakens wast en droogt.

Borax
Borax is een wit poedervormig mineraal en een witmakende wasbooster die in elke supermarkt verkrijgbaar is. Voeg een half kopje Borax toe aan een liter water en laat uw lakens een nacht in deze oplossing weken. Was ze daarna zoals gewoonlijk met een mild wasmiddel.  Langdurige blootstelling aan een whitening was booster verwijdert de gele tint van uw witte lakens.

Azijn
Gebruik azijn om uw lakens voor te weken voor u ze wast. Meng een half kopje azijn met een gallon warm water in een teil of een grote emmer. Laat uw lakens een uur weken in de oplossing. Was ze daarna in de machine of op de hand met een mild wasmiddel. Als u de lakens aan de lucht laat drogen, verdwijnt de azijngeur.

Baking soda
Baking soda is een geurneutralisator met natuurlijke witmakende eigenschappen. Voeg een half kopje zuiveringszout toe aan je gewone wasmiddel voor stralend witte lakens. Baking soda versterkt de reinigingskracht van het wasmiddel. Het geeft je schone witte, geurvrije lakens.

Citroensap
Het citroenzuur in citroenen is een natuurlijk bleekmiddel. Giet het sap van 1 citroen in uw wasmachine met uw gewone wasmiddel voor wittere lakens. Als u uw lakens in azijn laat weken, neutraliseert de citrusgeur ook de geur van azijn die blijft hangen.

Tips om uw witte beddengoed te onderhouden

Als u eenmaal de stappen kent om uw lakens weer wit te maken, zult u hun heldere uiterlijk willen behouden. Gebruik witmakende strategie├źn elke keer dat u uw witte beddenlakens wast.

Leave a Comment