Geen organisatiestress voor je bedrijfsevenement

Het organiseren van een evenement is een taak die vaak wordt onderschat. Dat is typerend want de functie van evenementmanager heeft lang in de top 5 meest stressvolle banen gestaan. Er komen namelijk veel factoren kijken bij het organiseren van een evenement. 

Laten we beginnen met voorbereiding en aanloop naar een evenement. Hieronder vallen taken zoals een boodschap bedenken, hoe je deze boodschap overbrengt naar de werknemers, locatie regelen, tent huren, eventuele vergunningen aanvragen, catering afspraken, techniek, meubilair en andere facilitaire zaken huren. Kortom, bij het organiseren van een evenement moet je veel ballen omhoog kunnen houden en met veel partijen tegelijk kunnen schakelen. Niet iedereen kan deze druk aan en heeft organisatiestress. 

Om een idee te geven hoeveel werk er alleen al in de voorbereiding zit, zoomen we in op één aspect uit die voorbereiding namelijk, de tent huren. De locatie of het terrein is gevonden, maar het weer blijft altijd een onzekere factor in Nederland. Er moet dus een grote tent gehuurd worden. Maar er zijn natuurlijk erg veel tent soorten, welke tent past nou goed het bedrijfsevenement? Een goed tentenverhuur bedrijf heeft een breed assortiment aan tenten zodat er altijd een oplossing is. Daarnaast denkt het tentenverhuur bedrijf mee met welk type tent er het best past bij het bedrijfsevenement. Vervolgens is het zaak dat het allemaal past en kan op de locatie. Het huren van een tent is dus een vrij logistiek proces, terwijl het maar een klein onderdeel is van de hele voorbereiding. Naast een tent huren moet er bijvoorbeeld ook verlichting in komen te hangen, maar ook verwarming of juist airco en sanitaire voorzieningen. 

Dan is er natuurlijk de draaidag van het bedrijfsevenement. Op deze dag moet alles goed verlopen en mag er niks fout gaan. Er zijn duizend versies van een draaiboek gemaakt om alles tot in detail te hebben uitgewerkt. Veel partijen moeten stand-by staan om dit te kunnen garanderen. 

Om je bedrijfsevenement tot een succes te maken zijn goede samenwerkingspartners en leveranciers misschien wel de belangrijkste factor. Deze partijen kunnen je ontzorgen en nemen de organisatiestress weg. Maessen Tenten is een tenten verhuur bedrijf dat dit allemaal goed op orde heeft. Er wordt meegedacht met de klant en er wordt zoveel mogelijk uit handen genomen. Dit wordt gedaan door naast de tenten verhuur ook de techniek zoals verlichting en verwarming kunnen verzorgen. Op deze manier biedt Maessen Tenten een totaaloplossing voor ieder evenement. 

Leave a Comment