Een zakelijke autoverzekering afsluiten voor je bedrijfsauto

Wanneer je een auto wenst te kopen op de zaak waar je vervolgens ook zakelijke ritten mee gaat uitvoeren dien je er rekening mee te houden dat deze verzekerd dient te worden door middel van een zakelijke autoverzekering. Enkel en alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat ook zakelijke ritten die worden uitgevoerd kunnen worden gedekt wanneer er zich een bepaald schadegeval voordoet. Wil jij ook graag één of misschien zelfs meerdere zakelijke voertuigen inschrijven op je onderneming en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte verzekering? Dan is het zeker en vast een aanrader om je nog even verder te verdiepen in onderstaande informatie.

Wanneer een zakelijke autoverzekering afsluiten?

De zakelijke autoverzekering is zoals de naam je al verklapt een verzekering voor auto’s waar zakelijke ritten mee worden uitgevoerd. Dit betekent concreet dat je, van zodra een bedrijf eigenaar is van het voertuig, verplicht bent om een zakelijke verzekering af te sluiten. Het is zeer belangrijk om hier afdoende rekening mee te houden. Voor menig aantal mensen geldt in de praktijk dat ze dat in het verleden niet hebben gedaan waardoor ze in de problemen zijn geraakt. 

Worden er zakelijke ritten uitgevoerd met een autoverzekering die niet over een zakelijk karakter beschikt? Dan is de kans groot dat je er in de praktijk achter zal komen dat de verzekeraar geen dekking zal willen verlenen voor de schade die je hebt opgelopen. Dat natuurlijk met alle (vervelende) gevolgen van dien. Bovendien is het zo dat het zakelijk verzekeren van je voertuig eigenlijk nog een extra voordeel met zich meebrengt. De premie die je voor deze verzekering betaalt kan je namelijk perfect in kosten brengen in de boekhouding van je bedrijf. Dat geldt uiteraard niet voor een particuliere verzekering voor persoonlijke auto’s. 

Ook voor zakelijke autoverzekeringen geldt een wettelijke verplichting

Het is je ongetwijfeld wel bekend dat je er rekening mee moet houden dat elk gemotoriseerd voertuig dat op de Nederlandse weg komt verzekerd moet zijn. Dat geldt zowel voor particuliere als voor zakelijke voertuigen. Ook voor het afsluiten van de zakelijke autoverzekering geldt dan ook dat de zogenaamde WA-dekking bij wet is verplicht. Door het afsluiten van dit type verzekering zorg je er in de praktijk voor dat er tegemoet kan worden gekomen aan de vereiste om je voertuig in te laten dekken voor schade die door jou wordt aangericht ten opzichte van derden. Je zou ervoor kunnen kiezen om een meer uitgebreide zakelijke autoverzekering af te sluiten, maar dat is niet verplicht.

Hoe kan je een zakelijke autoverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een zakelijke autoverzekering kan op drie verschillende manieren gebeuren. We maken hierbij een onderscheid tussen drie dezelfde mogelijkheden als degene die ook voor handen zijn bij de particuliere autoverzekering. Voor welke van deze opties je finaal gaat kiezen zal worden bepaald door best een aantal verschillende factoren. Hierbij moet rekening worden gehouden met:

  • De waarde waar de auto over beschikt; 
  • Hoe(veel) de auto precies zal worden gebruikt; 
  • Welk budget je beschikbaar hebt voor de autoverzekering; 
  • Over welke eisen je zelf beschikt voor deze verzekering;

Leave a Comment